Cement dekvloeren - Giet dekvloeren - Zwevende dekvloeren

Geïsoleerde zwevende dekvloeren

Voor een goede isolatie van warmte en geluid kan men voor een geïsoleerde vloeren kiezen.

Akoestische isolatie

Om contactgeluid tegen te gaan kan er gekozen worden voor een akoestische isolatie, ook bekend als een zwevende dekvloer. Een zwevende dekvloer wordt opgebouwd uit een veerkrachtige, flexibele onderlaag met hierop een stevige dekvloer. De zwevende dekvloer leent zich voor elk type vloerafwerking en kan gebruikt worden op zowel kleine als grote oppervlaktes.

De zwevende vloer wordt aangebracht op verende isolatiematerialen, waardoor de dragende en zwevende vloer onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Langs de randen van de vloer tegen de wand dient een strook isolatiematerialen worden aangebracht zodat rechtstreeks contact vermeden wordt waardoor geluid beter geïsoleerd kan worden.

Zwevende vloeren worden vaak toegepast in stapelbouw zoals appartementen. De opbouw van de zwevende, dekvloer zorgt namelijk voor een goede demping van geluid. Bij het gebruik van geïsoleerde vloeren wordt er per project de eisen en wensen van de opdrachtgever bekeken.

Thermische isolatie

Tegen koude ondergronden gebruikt men thermische isolatie. Vaak wordt deze techniek gebruikt in combinatie met hardere isolatiesoorten.

Bent u op zoek naar een vakman voor het leggen van een (geluids)isolerende vloer. Dan bent u bij Djuri van Rijbroek aan het juiste adres. Voor meer informatie en een eventuele offerte kunt u contact op nemen via 06 – 274 57 197

Zie hier hoe wij onze geïsoleerde vloeren maken